Tbx-Tapas-IMG_0395
TBox-1535359056830-d4badde79747
Tsbx-Tapas-01-poisson

Beer & Tapas

Een tapasmenu met aangepaste bieren in aanwezigheid van een biersommelier. Foodpairing met bier krijgt (gelukkig) steeds meer aandacht. In dit tapasmenu met vier tot vijf gangen (al naargelang beschikbaarheid van seizoensproducten) uit de wereldkeuken wordt aan elk gerechtje een of twee bieren gekoppeld.

Vanaf 12 personen – Duur: 2,5 tot 3 uur

VERLOOP

Na een korte inleiding, neemt  onze sommelier u mee op een culinaire ontdekkingsreis  doorheen de wonderlijke wereld van het bier.  De verschillende soorten bier worden uitgelegd, evenals het productieproces.  Na een  initiatie in de methodologie van het bierproeven komen we uiteindelijk tot de kern van de zaak: het eigenlijke proeven.  Wij zullen 6 verschillende bieren proeven waarbij natuurlijk alle benodigde uitleg en interessante weetjes worden verschaft.

Bij dit bierproeven stellen wij een degustatie van verschillende tapas voor, die telkens gekozen zijn in functie van het te proeven bier.  Dit om steeds opnieuw tot een ‘mariage parfait’ te komen tussen gerechtje en bier. De sommelier legt u met veel plezier het hoe en waarom van zijn keuzes uit…